Homé Hout BV streeft naar een eerlijke handel in hout door zijn aandacht te vestigen op duurzaam geproduceerd en gecertificeerd hout. Wij willen onze klanten dan ook een duurzaam verkregen product met een eerlijke en betrouwbare afkomst garanderen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aantoonbare certificaten die door de afgelopen jaren heen zijn ontstaan. Door gecertificeerd hout te kopen, werkt u mee aan het behoud van bossen en draagt u bij aan een gezonde leefomgeving wereldwijd. Homé Hout BV is bekend met de volgende keurmerken en certificaten:

FSC®-keurmerkFSC

FSC staat voor Forest Stewardship Council®. Het is een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor het behoud van onze bossen. Het wordt gesteund door alle grote internationale milieu- en ontwikkelingsorganisaties. Het FSC-programma zorgt voor het behoud van bossen wereldwijd aan de hand van verantwoord bosbeheer. Verantwoord bosbeheer staat niet alleen voor de bescherming van planten, dieren en de lokale bevolking, maar ook op het verantwoord oogsten van hout.

Bent u benieuwd naar de afkomst of een bepaald product afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bossen? Ieder product wordt gekenmerkt aan het FSC-label. Bovendien dient iedere schakel in de handelsketen FSC-gecertificeerd zijn. Dit wordt zichtbaar gemaakt middels een uniek FSC-certificaat. Homé Hout BV is FSC gecertificeerd als handelsbedrijf.
 

Blijf vooral vragen naar FSC-hout! Hoe meer vraag er is naar FSC -hout, hoe meer bossen FSC beheerd zullen worden & hoe meer mensen en dieren hiervan profijt zullen hebben! Meer informatie? Bezoek de volgende website: www.fsc.nl

Homé Hout BV
is opgenomen in het FSC® groepscertificaat onder registratienummer: SCS-COC-000652-EF

PEFC-keurmerk 

PEFC staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes. Het internationale PEFC-keurmerk garandeert dat het hout of houtproduct afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. PEFC is door verschillende Europese organisaties opgericht. De toenemende aandacht voor verantwoord bosbeheer is terug te zien in het stijgende aantal deelnemers aan PEFC keurmerkPEFC wereldwijd. Het wereldwijde handelskenmerk mag alleen door gecertificeerde bedrijven worden gebruikt. Homé Hout BV is PEFC gecertificeerd als handelsbedrijf. Maak ook jij je zorgen over de ontbossing wereldwijd? Help dan mee! Meer informatie? Bezoek de volgende website: www.pefc.nl 

Homé Hout BV
is opgenomen in het PEFC groepscertificaat onder registratienummer: SCS-PEFC/COC-000652-AX  

Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) 

De VVNH is de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Houtondernemingen. Op dit moment zijn er bijna 260 houtgroothandels aangesloten bij het VVNH. Alle leden van de VVNH stellen hoge eisen aan hun unieke organisatie, hun personeel én natuurlijk aan de duurzame herkomst van hun producten. Tevens hebben zij de VVNH gedragscode ondertekend, waarmee zij de kwalificatie Erkende Houthandel® mogen voeren.

Meer informatie? Bezoek de volgende website: www.vvnh.nl

VVNH     VVNH logo

Erkende houthandel®