Muninga (Homé Hout BV, 2023)
Muninga (Homé Hout BV, 2023)
Botanische naam :Pterocarpus Angolensis
Gewicht:600 kg/m3
Groeigebied : Oost- en Zuid-Afrika

 

Het gewicht (kg/m3) is gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. Muninga behoort tot de padoeksoorten. Het kernhout varieert van licht goudbruin tot een donkerrode of zelfs een paarsbruine kleur. In verloop van tijd worden deze kleuren iets subtieler. Overigens is het maximaal 40 mm brede spinthout bijna wit van kleur. De structuur van muninga is over het algemeen gelijkmatig zonder opvallende tekening. In gebruik is Muninga zeer stabiel en zowel met de hand als machinaal goed te bewerken. Het voldoet zowel binnen als buiten goed als constructiehout, ramen, deuren en kozijnen en wordt gebruikt in de scheepsbouw.

Wist u dat?
*Muninga ook wel bloodwood (bloedhout) wordt genoemd? Bij het kappen van deze bomen ontsnapt er een latexachtige rode stof uit de bast. Sommige stammen in Afrika gebruiken dit voor het helen van wonden.
 

Bek. Muninga - KD

27 x 155 mm

*Ook als het houtsoort of de maat die u zoekt niet vermeld is, vernemen wij graag uw aanvraag.Wellicht is de voorraad gewijzigd of verwachten/bewerkstelligen wij op (korte) termijn de juiste maten.