Botanische naam :Robinia pseudoacacia L.
Gewicht :770 kg/m3
Groeigebied : Europa
 

Het gewicht (kg/m3) is gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. Het kernhout van Acacia is licht geelgroen tot bruingroen, maar dit veranderd in goudbruin na blootstelling aan licht. Het kernhout is goed te onderscheiden van het grijsgele spinthout. Acacia kent een opvallende tekening op het dosse vlak, omdat het een ringporige houtsoort is. 

Acacia neemt in vergelijking met andere houtsoorten langzaam water op en staat het water snel af, dit betekent dat het goed geschikt is voor geveltimmerwerk en kozijnen. Acacia is genoemd in de KVT\'95, Kwaliteit van houten gevelelementen. Dit betekent dat met Acacia kozijnen met KOMO-productcertificaat kunnen worden vervaardigd

Voorraad & afmetingen

Onbekantecht - plaathout (niet geschaafd)

  • Kwaliteit: A/B
  • Diktes: 33 mm / 45 mm
  • Vallende breedtes
  • Lengtes: 200-250cm
  • ca. 20 m³ 
*Ook als het houtsoort of de maat die u zoekt niet vermeld is, vernemen wij graag uw aanvraag. Wellicht is de voorraad gewijzigd of verwachten/bewerkstelligen wij op (korte) termijn de juiste maten.
 
Sfeerimpressies
Hier is een ruwe plank Acacia geschaafd om het geschaafde resultaat te bekijken. Deze plank is verkrijgbaar in de houtshop. 
Klik op de afbeelding om te vergroten (© Homé Hout, 2023)