Botanische naam :Betula Pendula
Gewicht :660 kg/m3
Groeigebied : Finland
 
Het gewicht (kg/m3) is gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. Fins Berken is blank van kleur en vertoont in vergelijking met andere houtsoorten weinig verschil in kleur. De groei van de berkenboom gelijkmatig, waardoor een rustige, fijne houttekening zichtbaar is. Bovendien heeft het nauwelijks last van vergroeiingen en is het gemakkelijk te bewerken. Fins Berken is, zoals de naam al zegt, afkomstig uit Finland. Men noemt dit ook wel het beste berkenhout ter wereld. 
 
Wist u dat?
*De inwoners van Finland noemen de berkenbomen gelegen rond de meren ook wel “koivu”. Koivu verwijst naar schijnend licht.
*Heat treaded is een speciaal proces waarin het berkenhout tot zeer hoge temperaturen wordt verhit. Dit proces verhoogt de duurzaamheidsklasse van het hout, beschermt het tegen schimmels en verlaagt de werking. Het resultaat is tevens een mooie, door en door, bruine kleur van het hout.
 

Voorraad & afmetingen

Berken Panelen (Fins berken) - Doorgaande Lamel - A kwaliteit
40 x 650 x 1000tm1500mm 
45 x 650 x 900/1000/1200mm
 
Lees hier meer informatie over ons aanbod Berken panelen.
 
Bekantrecht - Heat Treated
Kwaliteiten: A, A/B en BS
Diktes: 27 mm / 40 mm
Vaste breedtes
 
*Ook als het houtsoort of de maat die u zoekt niet vermeld is, vernemen wij graag uw aanvraag. Wellicht is de voorraad gewijzigd of verwachten/bewerkstelligen wij op (korte) termijn de juiste maten.
 
Sfeerimpressies
Klik op de afbeelding om te vergroten (© Homé Hout, 2024)
Ook sfeerimpressies van een vloer van heat treated Berken bevinden zich tussen de foto's.