Jatoba (Homé Hout BV, 2024)
Jatoba (Homé Hout BV, 2024)
Botanische naam :Humenaea ssp.
Gewicht :900 kg/m3
Groeigebied : 
Amerika 
 
Het gewicht (kg/m3) is gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. Het groeigebied van Jatoba is Midden- en Zuid-Amerika. De botanische naam is Humenaea ssp. (Hymenaea Courbaril, Hymenaea Stilbocarpa). Het verse kernhout is licht oranjebruin en verandert na enige tijd in donkerrood tot donkerbruin. Soms zijn er donkergrijze strepen zichtbaar. Het spinthout daarentegen is (bruin)grijs. Bovendien ontstaat er een natuurlijke glans in het hout op voorwaarde dat het glad afgewerkt is.

Kenmerkend voor Jatoba zijn de harskanalen die soms in het hout voorkomen. Het is erg stijf, sterk en hard hout, waardoor het bewerken enigszins lastig is. Veel voorkomende toepassingen zijn binnen- en buitenwerken als kozijnen, trappen, deuren en dergelijke.

Wist u dat?
*Egaal gekleurde Jatoba zal minder vervormen dan Jatoba met meer donkere delen.
*Jatoba is het zelfde als Braziliaans Kersen, hoewel het weinig te maken heeft met het Amerikaans Kersen (Prunus Serotina).

 

Jatoba - Bekantrecht  

Afmetingen (dxb)
27 x 155 mm 
27 x 205 mm 
  
*Ook als het houtsoort of de maat die u zoekt niet vermeld is, vernemen wij graag uw aanvraag. Wellicht is de voorraad gewijzigd of verwachten/bewerkstelligen wij op (korte) termijn de juiste maten.
 
Sfeerimpressies
 
Bek. Jatoba - KD - FAS - FSC®  gecertificeerd - 27 x 205 mm

Klik op de afbeelding om te vergroten. (© Homé hout, 2024)