Sucupira preta (Homé Hout, 2023)
Sucupira Preta (Homé Hout, 2023)
Botanische naam :Diplotropis Purpurea
Gewicht :920 kg/m3
Groeigebied : Zuid-Amerika

 

Het gewicht (kg/m3) is gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. Het licht gekleurde spint is duidelijk te onderscheiden van het kernhout. Het kernhout van Sucupira is donkerbruin met roodachtige tinten en lichtere strepen. Er is dus een blonde ondertoon in het hout te vinden. Dit zorgt samen met de natuurlijke glans voor een mooie tekening in het hout. Sucupira is hard hout en meestal recht, maar een kruisdraad of golvende draad is ook mogelijk. Door zijn hoge gewicht en voorkomende kruisdraad is het vrij lastig te bewerken. Het hout wordt vaak gebruikt voor meubels, trappen en vloeren.

Wist u dat?
*In Brazilië wordt een aantal sucupira-soorten onderscheiden die worden aangeduid met de naam Sucupira gevolgd door een toevoeging van een kleur of kenmerk. In dit geval dus Sucupira Preta. Sucupira Preta wordt ook wel "Zwarte Kabbes" genoemd. Het is namelijk een donker bruine Braziliaanse houtsoort.

 

Sucupira - Bekantrecht - KD 

Ca. lengtes: 185 t/m 400 cm

Afmetingen (dxb)
27 x  80 mm
27 x 155 mm
27 x 205 mm

*Ook als het houtsoort of de maat die u zoekt niet vermeld is, vernemen wij graag uw aanvraag. Wellicht is de voorraad gewijzigd of verwachten/bewerkstelligen wij op (korte) termijn de juiste maten.