Botanische naam :Acer Saccharum
Gewicht :700 kg/m3
Groeigebied : Oostelijk Noord-Amerika
 

Bekijk ookPacific Coast Maple en Silver Maple

Kleur
De kleur van het kernhout varieert, afhankelijk van het groeigebied, in bruin of heel lichtgrijsachtig bruin met soms donkere minerale strepen. Daarentegen heeft het spint een wit(gele) kleur, soms enigszins roodbruin getint. 
Eigenschappen
Hard, zwaar en sterk, zeer schokbestendig en slijtvast; soms wat groengrijsachtige streepjes
Structuur
Dichte, gelijkmatige structuur
Het hout
Het gewicht (kg/m3) is gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. In de houthandel maakt men meestal gebruik van het kernhout van Hard Maple. Hard Maple biedt weinig weerstand tegen rotten en insecten. Tevens is het gemakkelijk te bewerken, hoewel Soft Maple nog makkelijker te bewerken is.
 
Wist u dat?
Hard Maple is in vergelijking met alle andere soorten Maple bijzonder sterk en stijf. Bovendien heeft het ook een grotere dichtheid en hardheid! 

Wanneer er alleen over de boom zelf gesproken wordt, dus niet specifiek over het hout, wordt het meestal Sugar Maple genoemd afgeleid van de Maple siroop die de boom produceert.

Voorraad
Ook als het houtsoort of de maat die u zoekt niet vermeld is, vernemen wij graag uw aanvraag. Wellicht is de voorraad gewijzigd of verwachten/bewerkstelligen wij op (korte) termijn de juiste maten.
 
Bekantrecht
Kwaliteiten
Super Prime
Prime/Export
Comsels
Hard Maple Brown
Diktes in mm
27 / 33 / 40 /  52 / 65
Breedtes in mm
Vaste breedtes
Vallende breedtes
 
Onbekantrecht
Diktes: 52 mm x vallende breedtes.
 
Sfeerimpressies
 

Bek. Hard Maple - KD, Prime/Export, 52 mm dik, L: 490/460 cm (© Homé Hout, 2023)