Botanische naam :Acer Macrophyllum
Gewicht :560 kg/m3
Groeigebied : Amerika en Canada

 

Het gewicht (kg/m3) is gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. De boom Pacific Coast Maple wordt vooral geplaatst om schaduwplekken te creëren, aangezien de boom een gemiddelde hoogte van ruim 18 meter kan bereiken. Het spinthout in nauwelijks te onderscheiden van het lichtroze tot witte kernhout. In de houtindustrie maakt men meestal gebruik van het kernhout.

PC Maple is in zowel moderne als traditionele stijlen veel gebruikt en dan vooral voor meubels, kasten, vloeren en speciale toepassingen.

Pacific Coast Maple is wat lichter, minder sterk en minder hard dan Hard Maple. Maar Soft Maple zal voor veel toepassingen hard genoeg zij en door de uitzonderlijke buig-, draai- en bewerkingseigenschappen is de afwerking van dit hout prachtig.

 
Qualities 
Maple Select & Better
Select & Better is a 83,3 % Clear One Face with 66,3% clear #1 back
Our Big Leaf Maple lumber is widely used in furniture, cabinet, casegood, flooring and specialty applications. Maple is used in both very modern and traditional styles. Use of maple for kutchen cutting boards and butcher blocks testifies to the rugged utility of this hard and fine grained wood.


Sfeerimpressies

 Klik op de foto om te vergroten (© Homé Hout, 2024)